рада, що ви завітали

! Сьогодні

пʼятниця, 3 лютого 2017 р.

Голокост- шрам на серці людства


      27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті Голокосту. Голокост - це події повязані з великими людськими втратами. Починаючи з середини ХХстоліття слово "Голокост" стало загальновживанним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.


 На початку січня у центральній районній бібліотеці відбулося відкриття виставки, організованої за сприяння австрійської Громадської організації "Centropa" та ГО "Мнемоніка". Унікальна експозиція під назвою "Український єврейський сімейний альбом" створена на основі сімейних світлин і історій з архіву українських інтерв'ю Centopa. Вона складається з 16 панелей, розділених на  дві частини: фотографії та сімейні історії у довоєнний період і розділу під назвою "Темні часи". На відкриття  було запрошено вчителів загальноосвітніх закладів міста, викладачів педколеджу та агроліцею, працівників дитячої бібліотеки та бібліотеки для юнацтва. З Вступни словом відкрила виставку викладач філософії педколеджу Самойленко Оксана Анатоліївна,
а Слівінський Володимир
Миколайович - директор районного народного історичного мезею розповів присутнім про роль єврейської громади у формуванні історичного обличчя Коростишева.




 Емоційний відгук учасників   заходу отримав переглянутий  фільм " Повернення  до Рівного", в якому показували фрагменти спогадів , хто вижив під час Голокосту. У його обговоренні  взяв участь дослідник історії Голокосту , 
професор Рівненського державного університету Максим Гон. Завершилася зустріч переглядом виставки і спільним фото.
 З 10 січня по 25 січня  відвідали унікальну виставку 320 чоловік, це учні загальноосвітніх  шкіл району, студенти педколоджу та  жителі міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар