рада, що ви завітали

! Сьогодні

середа, 25 січня 2017 р.

День вкарбований в живу пам"ять нації



Щороку 22 січня весь  український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об'єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і ділом намагався відтворити незалежну Соборну Українську державу.
 До дня Соборності в бібліотеках району було проведено комплекс  заходів, присвячених даній темі, тому, що бібліотекарі вважають своїм обов'язком відвідати навчальні заклади міста і району, або запросити до бібліотек для проведення пізнавальних  і дуже потрібних молоді заходів присвячених відродження України і Соборності нашої держави.
День інформації:"Горді,що  українці!"  був проведений працівниками районної бібліотеки для учнів 8-11 х  класів Студеницької ЗОШ І-ІІІ ст. Учасники заходу прослухали коротку літературно- художню розповідь про урочисте святкування УНР і ЗУНР, згадали постать нашого земляка, Івана Огієнка уродженця м.Брусилова,  який перебуваючи на посаді Міністра народної освіти української народної республіки,брав безпосередню участь у підготовці свята злуки 22 січня 1919 року, сповняючи почесне доручення організувати і виконати ціле свято соборності. На заході пролунали вірші та ніжні, ліричні пісні про Україну, а  на завершення  бібліотекарями було зроблено відеоогляд літератури: "День вкарбований в живу пам'ять нації"
"Любить Україну" - таку назву мала медіа-історична година, яка була підготовлена бібліотечними працівниками дитячої бібліотеки для учнів 5-х класів спецшколи - інтернату №4. Під час заходу учні дізналися багато цікавих та пізнавальних фактів про той важливий для України час, яким пройшла Україна до своєї єдності.







Немає коментарів:

Дописати коментар