рада, що ви завітали

! Сьогодні

понеділок, 25 травня 2015 р.

Героїко-патріотична година: "Герої не вмирають"

Свято Героїв, одне з основних українських національних свят. Велика правда безмірної любові та пошани до мертвих, живих і ненароджених поколінь нашого народу, до Великої Української нації у своїй власній Великій Українській Державі. Ніколи здається не були ми ближчі до зрозуміння цієї правди, як саме у сьогоднішній час, у час коли за нами тисячі могил тих, що в ім’я великої ідеї впродовж тисячоліть життя своє поклав. Був час, коли тої правди не помічали, але новітні покоління українців твердо її усвідомлюють і міцно тримають прапор, на якому сто років тому Микола Міхновський написав: «Одна, єдина, вільна, неподільна Україна від гір Карпатських аж по Кавказ».


Відзначаючи Свято Героїв і вшановуючи всіх тих відомих і невідомих героїв, що віддали своє життя за Україну 21 травня в центральній районній бібліотеці було проведено героїко-патріотичну годину: «Герої не вмирають» з учнями шкіл міста Коростишева. На заході прозвучали пісні у виконанні вихованців музичної школи
Марії Мілюхіної «Мамо не плач» та Олександри Дубівки «Я маленька україночка» (викладач Зінаїда Станіславівна Грабар)
День Героїв став для нас днем іспиту совісті, днем, в якім кожен поставить собі питання, що зробив він за останній рік для здійснення заповіту тих, що в могилах лягли.


           
На свято були запрошені заступник міського голови Нагорна Наталія Павлівна, яка підвела підсумки конкурсу: «Листівка ветеранові» , який був оголошений центральною районною бібліотекою і присвячений 70-річчю Перемоги, що проходив під егідою міського голови Миколи Костянтиновича Чиколая, У конкурсі прийняли активну участь майже 100 учнів усіх шкіл міста. Переможцями конкурсу стали:
-         Бондаренко Анастасія – учениця 8-А класу ЗОШ № 3;
-         Гановський Денис – учень 3-Б класу ЗОШ № 9;
-         Осіпович Христина – учениця 6-А класу  НВК «Школи-ліцей»

Переможці були нагороджені грошовими преміями та цінними подарунками на урочистостях присвячених Дню Перемоги   на  Алеї Слави. Всі роботи учасників конкурсу виставлені для огляду в читальному залі районної бібліотеки. Для учасників заходу було організовано солодкий стіл.


Немає коментарів:

Дописати коментар