рада, що ви завітали

! Сьогодні

понеділок, 31 жовтня 2016 р.

Шкідливі звички

Правова освіта молоді є  одним із основних напрямів  діяльності  роботи бібліотек району . Адже в суспільстві відчувається недостатня обізнаність молоді зі своїми правами, відсутність глибокої переконаності в значущості морально-правових категорій. З цією метою в бібліотеці створено клуб правових знань «Молодь і закон», який працює з 2007 року. Завдання клубу «Молодь і закон» дати не тільки початкову  правову освіту, а й прищеплювати правову культуру, розвивати  правову інтелігентність, шляхетність; формувати в учнів здатність до самоконтролю, повагу до моралі й правопорядку; виховувати бажання вчити і поглиблювати правові знання; зацікавити школярів різноманітністю тематики заходів. Засідання клубу « Молодь і закон проходить у формі  годин цікавих правових знань, правових діалогів, брейн-ринг, виставок вражень та бесід відвертої розмови. 
Цьогорічні засідання клубу  були спрямовані на розуміння молоддю  морально - правових норм. Уявлення про головні обов’язки людини та їх  взаємозв’язок з правами, визначення життєвих цінностей, формування відповідального ставлення до власних вчинків і власного здоров'я.

Отож, щоб допомогти розібратися у законодавстві держави, допомогти правильно знаходити рішення у складних життєвих ситуаціях, вміти захистити свої права був запрошений


 заступник начальника Коростишівського бюро правової допомоги Коваль Олександр Сергійович на годину спілкування: «Права, гарантії,захист», яка була  підготовлена та проведена  бібліотечними працівниками районної бібліотеки для  учнів 8-х класів Ліцею інформаційних технологій №2. Учні щиро дякували  Олександру Сергійовичу за змістовну цікаву інформацію.



  Популяризація здорового способу життя, шкідливість наркоманнії, алкоголізму,куріння та їх  наслідки стали темою  години-застереження
 «Шкідливі звички – вороги молодості і краси».

З цікавістю слухали  бесіду головного спеціаліста відділу обслуговування районної бібліотеки Ворон Катерини Петрівни учасники заходу  студенти педколеджу 1-го курсу про  пристрасті, які забирають життя, та про те, що здоров'я-це скарб, захований у них самих. Потрібним і корисним доповненням до заходу  стала демонстрація тематичних відеоматеріалів «Алкоголь, куріння,наркотики».


Немає коментарів:

Дописати коментар