рада, що ви завітали

! Сьогодні

середа, 27 квітня 2016 р.

"Чорнобиль - скорбота пам'яті людської"

Чорнобиль… 30 років чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все  одно  це слово полумянітиме чорним вогнищем скорботи. Вшановуючи пам'ять тих, хто ціною свого життя та здоров'я ліквідував наслідки Чорнобильської катастрофи, бібліотеки  просто не мають права не приділити уваги цій темі. Екологічний набат: «Чорнобиль від мирного атому до катастрофи»; Екогодина-застереження: «Послухайте, то дзвони лиха» були проведені бібліотеками міста з учнями шкіл міста.

Говорячи про ту страшну трагедію, учасники з цікавістю слухали про  людей, які приняли на себе основний удар у перші години й дні аварії. Обличчя смерті обпалююча, спопеляюча радіація не зупинила цих героів. Ліквідуючи наслідки вибуху, засипаючи палаючий  реактор сумішшю свинцю та бетону, вогнеборці без жалю віддавали життя своє, рятуючи наше. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Під час проведення заходів, були  використанні матеріали  про героїв Чорнобиля, огляд документальної  хроніки, трейлер із фільму «Мотильки» та уривки із літературних та музичних творів.

          Події, біль та гіркота тих років не залишили нікого байдужими. Після заходу  учні ознайомилися із книжково-ілюстративною виставкою: «Екологія, природа і людина» та бібліографом ЦРБ був проведений мультимедійний огляд літератури: «Чорнобиль – немає минулого».

Немає коментарів:

Дописати коментар