рада, що ви завітали

! Сьогодні

понеділок, 30 жовтня 2017 р.

"Обличчя української революції 1917-1921років"


Однією з найяскравіших сторінок не лише минулого, а й визвольних процесів народів Європи є Українська національно - демократична революція, змістом якої стала боротьба за відродження української нації в економічному, політичному, державотворчому і духовному вимірах.

2017 рік в нашій  країні проголошено Роком Української революції 1917-1921років.

На відзначення  100-річчя першого досвіду українського державотворення хх ст. у публічній бібліотеці було проведено екскурс в історію: "Обличчя української революції 1917року" для учнів 10 класу ЗОШ №3.Ведучі розповідали присутнім про історичні передумови Української революції 1917 -1921 років, про розвиток подій, та її значення для новітньої історії України. Ознайомили з біографією та революційною діяльністю лідерів нової Центральної ради - М.Грушевського, В.Винниченко, С.Петлюри. 

Буремний 1917 рік, як і всю Україну, розбурхав і наше тихе провінційне містечко Коростишів. про те, як розгортались події на території нашого краю розповів директор народного  історичного музею Слівінський Володимир Миколайович.Українська революція - визначний суспільний феномен ХХ століття, який залишив глибокий слід у минулому україського народу, а образи Михайла Грушевського, Симона Петлюри, Володимира Винниченка, Саватія Березняка у новій українській історії стали символом боротьби за волю й незалежність України.





x

Немає коментарів:

Дописати коментар