рада, що ви завітали

! Сьогодні

середу, 18 жовтня 2017 р.

"Від запорозьких козаків до героїв сьогодення"

До Дня українського козацтва та Дня захисника України що відзначаються в Україні 14 жовтня працівники бібліотек міста організували та провели цикл заходів : «України – найкращі сини», метою яких було розширення знань про історію  славного українського козацтва , виховання патріотизму, національної гідності та побратимства, популяризація надбань і традицій славних запорожців – оборонців рідної землі.


Публічна бібліотека з учнями 7-8 класів НВК «школа-ліцей» №2  провела  героїко - патріотичну годину: «Від запорозьких козаків до героїв сьогодення», На
початку зустрічі учні прослухали історію українського козацтва, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді.  Учні дізналися про те, хто такі запорожці, про героїчні звитяги козаків, їх походи , побут та звичаї,  про те як на Запорізькій Січі молодих хлопців приймали у козаки. Присутні здійснили історичну подорож у часі під час мультимедійної презентації  ««Мужність і відвага крізь віки». Юні нащадки пересвідчились, що в жилах тих, хто захищав і захищає цілісність нашої держави сьогодні, тече справжня козацька кров, вони є мужніми захисниками Вітчизни.

Працівниками бібліотеки для юнацтва  спільно з  народним  історичним  музеєм було проведено годину історії : «Козацька воля не вмре, не поляже» з учнями    7-х класів гуманітарної гімназіії №5. 





Діти  з великим задоволенням слухали цікаву розповідь директора народного історичного музею Слівінського Володимира Миколайовича про одного із подвижників Богдана Хмельницького нашого земляка, уродженця м.Коростишева полковника козацької армії Мартина Небабу, про його героїчне життя та про участь населення нашого краю у воєнних діях козацько-селянської армії.





Немає коментарів:

Дописати коментар