рада, що ви завітали

! Сьогодні

середу, 25 жовтня 2017 р.

          "Поезія  і пісня - дві чарівні сили:   

        Ніна Матвієнко.Іван Сльота"

Поезія, музика і пісня... Такі милозвучні і чарівні, незмінно повязані між собою. Без них наш світ був би не таким яскравим та довершеним. Якщо до поезії додати музику, то народжується пісня, яка дзвенить, зачаровує, бентежить. 
Наша  Житомирська земля подарувала світові відомих співаків, поетів та талоновитих композиторів. Яскравими зірками нашого краю є Ніна Матвієнко та Іван Сльота.

До дня народження ювілярів бібліотечні працівники публічної бібліотеки підготували та провели цікавий, мистецький захід: "Поезія і пісня- дві чарівні сили: Ніна Матвієнко. Іван Сльота"  для студентів 112 ої  групи  педагогічного коледжу.





Учасники заходу почули цікаві розповіді про про життєвий та творчих шлях митців, а чудові мелодійні українські пісні та поетиичні рядки  створили атмосферу довіри і щирості.
  

Віртуозності, проникловому вокалу співачки аплодували в багатьох країнах Європи та Америки. Ніна Матвієнко більше ніж співачка, її неповторний голос впівзнають усі, незалежно від віку, вподобань і соціального статусу. Вона зворушливо красива у своїй простоті, щира, відверта. Ніна Митрофанівна    переконана  в тому, що  Бог дав Їй талант,  щоб  через нього вона робила людей щасливими. Визнання творчості Ніни Матвієнко та її внеску в культуриний розвиток країни засвідчується тим, що за 50 років творчого життя здобула безліч нагород, серед яких  найвища - Герой України.

Рідкісним даром наділяє людину, яка однаковою мірою, колоритно та яскраво проявила  себе в музиці, і в поезії. Іван Михайлович Сльота більше відомий як самобутній композитор, творець знаних пісень, керівник Поліського ансамблю пісні і танцю "Льонок", заслужений артист артист України, але водночас він є автором десятка пісенно-поетичних книжок.




Найвище досягнення  Івана Сльоти - пісня " А льон цвіте", яка відома  в Україні та поза її межами. Мелодію цієї пісні, озвучує годинник на міській ратуші Житомира. ЇЇ співають у різних місцях та різних ситуаціях, її співають люди різного соціального статусу. Вона народна і по цей день.
Ось такі вони славетні зірки Житомирщини. Від краю і до краю лине їх пісня. По завершеню заходу студентська молодь щиро дякували працівникам бібліотекм за такий цікавий, змістовний захід. 





Немає коментарів:

Дописати коментар