рада, що ви завітали

! Сьогодні

вівторок, 30 травня 2017 р.

Минуле з гірким присмаком

Щороку в третю неділю травня українці згадують своїх співвітчизників, які загинули внаслідок політичних репресій комуністичного режиму, були ув’язнені у концтаборах або заслані у далекі безлюдні  землі.

            З метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій відповідно до Указу  Президента України «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938років»



 у Коростишівській публічній бібліотеці була проведена година-реквієм:    «Минуле з гірким присмаком» для учнів агроліцею.   Ведучі заходи розповідали  про  трагічні події Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, та згадали тих, хто був ув’язнений у канцтобарах, знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів.



Юнаки  з цікавістю слухали  розповідь  директора народного історичного  музею Слівінського  Володимира  Миколайовича про репресії, що проводилися у нашому місті, районі  та цікаві історичні факти.  А по завершенню заходу  бібліотекарі  презентували книгу «Реабілітовані  історією. Житомирська область», яка містить  інформацію, фотоматеріали про всіх  невинно загиблих, розкуркулених, висланих і засланих громадян різних національностей, професій, віросповідань, вчених і простих робітників  та селян – наших земляків.


Немає коментарів:

Дописати коментар